Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (World Meteorological Organization (WMO), κάθε γεωργικός μετεωρολογικός σταθμός ανήκει σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

  1. Κύριος Αγρομετεωρολογικός Σταθμός: παρέχει λεπτομερή ταυτόχρονη μετεωρολογική και βιολογική πληροφόρηση και πραγματοποιείται έρευνα στον τομέα της γεωργικής μετεωρολογίας.
  2. Συνήθης Αγρομετεωρολογικός Σταθμός: παρέχει σε τακτική βάση ταυτόχρονες μετεωρολογικές και βιολογικές πληροφορίες και μπορεί να εξοπλιστεί περαιτέρω για να συνδράμει στην έρευνα σχετικά με συγκεκριμένα προβλήματα.
  3. Βοηθητικός Αγρομετεωρολογικός Σταθμός: παρέχει μετεωρολογικές και βιολογικές πληροφορίες. Οι μετεωρολογικές πληροφορίες μπορούν να περιλαμβάνουν τη θερμοκρασία και υγρασία του εδάφους, την εξατμισοδιαπνοή αναφοράς, τη διάρκεια της βλαστικής διαβροχής και λεπτομερείς μετρήσεις στο πολύ χαμηλό επίπεδο της ατμόσφαιρας. Η βιολογική πληροφορία μπορεί να καλύπτει τη φαινολογία, την εμφάνιση και την εξάπλωση ασθενειών κλπ
  4. Ο αγρομετεωρολογικός Σταθμός για Ειδικούς Σκοπούς: είναι ένας σταθμός προσωρινά ή μόνιμα εγκατεστημένος για την παρατήρηση μιας ή περισσοτέρων μεταβλητών ή / και συγκεκριμένων φαινομένων.
Οι σταθμοί της κατηγορίας α δεν είναι συνήθεις λόγω των απαιτήσεών τους για εκπαιδευμένους επαγγελματίες, τεχνικό προσωπικό και εξοπλισμό. Στις περισσότερες χώρες, η πλειονότητα των αγρομετεωρολογικών μετεωρολογικών σταθμών ανήκει στις κατηγορίες β, γ και δ.

Επίσης οφείλονται ευχαριστίες και σε εκείνους τους παραγωγούς που δέχθηκαν εντός του αγροτικού ακινήτου τους να εγκατασταθούν οι σταθμοί

Διαβάστε επίσης :